Keskisen kyläkauppa

02.07.2016

Matka Pohjanmaalle kohti Tuurin kyläkauppaa alkoi Kariston nesteeltä lauantaina klo.9.00. Sää oli suosiollinen eli lämpötila oli lähellä hellelukemia. Luvassa oli aurinkoinen, sateeton päivä. Matkaan lähtivät viisi kinkkua ja yksi karju. Syy miksi yksi karju oli lupautunut tai otettu matkaan oli The Diktiksen uudesta moottoripyörästä vielä puuttuva navigaattori, joka taas löytyi web-masterimme pyörästä. Karju otti ohjat haltuun ja viisi kinkkua seurasi kiltisti perässä. Marru viimeisenä huolehti "röhkivän" joukon koossapysymisestä. Padasjoelta vielä Maila-kinkku mukaan ja kinkuttaret olivat koossa päiväretkeä varten.

Perille Vesan kyläkauppaan ajettiin kahvitellen ja tankaten ilman suurempia kommelluksia, lukuun ottamatta navigaattorin muutaman kilometrin harhautusta pikkutielle. Marru ja Maila olivat huomanneet harha-askeleemme eivätkä seuranneet mukana, joten käännyimme "saparot suorina" ympäri ja lähdimme etsimään heitä. Marru ja Maila odottivat meitä eksyneitä risteyksessä josta olimme poikenneet, jonka jälkeen matka jatkui koko joukon voimin.

Pohjanmaalla kaikki on niin suurta kuin Hollywoodissa, eikä Vesan hulppea talo ostoskeskuksen vieressä poikennut ilmapiiristä. Ihmisiä pyöri kyläkaupan alueella kuin "muurahaiset pesänsä ympärillä", kuka ostoksilla, kuka syömässä ja kuka vain muuten tutustumassa kyläkaupan tarjontaan. Kinkkujen mukaan ei ostoksia kertynyt. Tuurissa muutama tunti kului kepeästi paikkaan tutustuessa ja tietenkin maittavaa ruokaa syödessä sekä rupatellessa.

Kotimatka sujui leppoisasti aurinkoisesta kesäpäivästä ja kauniista maisemista mutkateiden kera nauttien. Olisiko parempaa säätä ja seuraa enää voinut toivoa? Ei... huumorintajuisilla kinkuilla on aina hauskaa kun yhdessä ollaan. Mukana olivat Vuokko, Anne, Nina, Marru, Maila, Tarja ja web-masterimme Timo.

Kiitokset kaikille mukaan päässeille
Tarja