Verla ja keskiaikapäivät!

06.08.2016

Aamun sade hellitti jo ennen kun päästiin treffipaikalle Nastolaan Tarja ja minä. Maila oli vielä illalla ollut empivällä kannalla, emmekä häntä Verlassa nähneet. Taivas repesi hohtavan siniseksi jo silloin kun seistiin jonossa odottamassa parkkipaikkaa Verlaan. Meidät ohjattiin jonon ohitse, sitten löydettiin privaattiparkki, vartioitu sellainen, alueelta, jonne on pääsy vain ritareilla ja linnanneidoilla. Luvattiin kiitellä parkin neitosia erikseen Kinkkujen sivuilla!

Koko Verla oli keskiaikaa, ihmisiä pilvin pimein, tietysti pakolliset myymälät ja käsityöpuodit, mutta ennen kaikkea hämmästytti se, että osa yleisöstä oli pukeutunut keskiajan tyyliin. Katsottiin turnajaisnäytökset ja käytiin mahtavalla museokierroksella Verlan pahvitehtaassa. Tuli taas mieleen, ettei kannattaisi huokailla meikäläisen raskaan työpäivän jälkeen!
Sitten syötiin ja nautittiin. Kierrettiin taas aluetta. Kun vatsa oli vähän lasehtinut, lähdettiin verkkaiselle paluumatkalle Vuolenkosken, Vierumäen kautta Bus Burgeriin jäätelölle, sitten Ahtialan, Villähteen ja Orimattilan kautta kotikonnuille.
Kannatti tehdä tämä reissu!