Pikkuteitä Mäntyharjulle

11.06.2016

11.6. Maila, Marianne ja Vuokko totesivat Orimattilan treffipisteessä, etteihän nyt sada ollenkaan, aurinko paistaa lähes kirkkaalta taivaalta ja navakka tuuli pitää hyttyset loitolla.

Ei kun menoksi, niin pieniä mutkateitä kuin vain löytyy. Artjärvi-Perheniemi-Kausala oli sen verran pyöritystä, että, Kausalassa olikin jo kaffeen paikka. Seuraavaksi sivuutettiin idyllinen Iitti ja Jaala, jossa oli pakko käydä tankkaamassa uudelleen avatulla Seo:lla. Onhan yrittäjänä nuori, reipas mies.

Vasemmalle jäi Verla ja todettiin, että tännehän tullaan porukalla vähän myöhemmin. Vuohijärven entistä kirkkoa silmäiltiin päältäpäin. Sehän on nykyään osa Salmelan taidedynastiaa ja tämän kesän näyttelyt kertovat lintuaiheista.

Ei poikettu, vaan jatkettiin Hillosensalmi-Repoveden risteys-Voikoski. Mukavaa loivaa mutkaa keskellä kaunista kesäistä luontoa. Tänne vois tulla toistekin.

Leppoisa matkavauhti pikkuteillä on sen verran verkkaista, että huomaamatta oltiin alkuiltapäivässä. Siispä Mäntyharjulle. Kylä oli tupaten täynnä autoja ja turisteja, olihan Taidekeskus Salmelan avajaispäivä. Ei kai me sinne mennä ryysikseen ajovehkeissämme?

Syömään ja tankille keskelle Mäntyharjun kylää. Torin jäätelökioskikin jäi kokeilematta, kun syötiin vähän liiankin tuhtisti.

Paluumatka vedettiin hauskaa retkitietä Nurmaan kautta Heinolan kirkolle, ja siellä hajaannuttiin.